«

»

máj 10 2018

Bejegyzés nyomtatása

Boldog Ramose Lucien Botovasoa – a hit és a szeretet vértanúja

Vohipeno – dél-keleti Madagaszkáron található régiónak központi helye, mely Farafangana egyházmegye területén, 42 km-re Manakarától (legközelebbi várostól) fekszik. Azon a környékén több, mint 10.000 lakó van, de három napra népessége nyolc szorossá vált. Sok katolikus és nem katolikus, sok szerzetes és apáca, sok hívő és nem hívő, vagy politikusok és újságírók, összesen több, mint 80.000 fő megérkezett oda 2018. április 15-i vasárnapra, hogy vegyenek rész ebben a régióban először történt boldoggá avatási szertartáson.

Boldoggá avatási eljárást kezdeményezte Farafangana egyházmegyének első püspöke – Chilouet, lazarista.

Boldog Lucien Botovasoa 1908-ban Vohipenóban született. 14 évesként megkeresztelkedett. 39 évet élt. Családapa, ferences világi rend tagja volt. Életét szeretet igazi apostolaként Úrnak szentelte. Az életének csúcsa “vértanúság koronája” volt. Halála 1947. április 17-én következett be azért, a függetlenségért vezetett háború alatt, mert kereste lehetőséget a kiengesztelődésre.

Halála előtt követte Jézus és Szt. István első vértanú példáját és így imádkozott: “Istenem, bocsáss meg testvéreimnek, akik most kötelesek súlyosan fordulni ellenem”.

Marc Benjamin Ramaroson CM tajékoztatása (Nuntia, 4/2018; www.cmglobal.org)

Az adott cikk linkje: http://vincescsalad.hu/boldog-ramose-lucien-botovasoa-a-hit-es-a-szeretet-vertanuja/