Oldal nyomtatása

Le Vacher János dicsőítése. Kockáztassunk is

Le Vacher úr, aki Tunisban igen gyümölcsözően dolgozik annak ellenére, hogy sok borsot törnek az orra alá. De az erényben épp az a fontos, hogy megerősödjék. Ahol erőt ad az Isten, ahol érzik a bátorság növekedése, ott kell segíteni, hogy a szenvedés ne csökkentse az erőt. Amikor ilyen alkalom nyílik az szív számára, különösképpen is érzi az Isten erősítését. Az Isten adja a hitet és világosságot: a hitnek olyan kézzelfogható voltát, hogy így az ember kész mindent megvetni, s még csak meghalni sem retteg! Azon a helyen mindennap sok a szenvedni való, sok a veszély. Minden alkalmat elszalaszt, hogy hazajöjjön. Minden pihenési alkalmat megvet és mindennél előbbre teszi a veszélyek fölkeresését.
Ah Uraim! Ezt megköszönjük Istennek s kérjük, adja meg nekünk azt a lelkületet, hogy bármerre menjünk, hadd szenvedjünk, és semmi se gátoljon meg bennünket felebarátunk lelki üdvében.

Az adott cikk linkje: http://vincescsalad.hu/konyvtar/vinces-forrasak/pali-szt-vince-beszedeibol/le-vacher-janos-dicsoitese-kockaztassunk-is/