«

»

máj 04 2018

Bejegyzés nyomtatása

Páli Szt. Vince szíve ereklyének európai zarándoklata

Páli Szt. Vince ereklyének zarándoklatról 2018. április 30-án Generális Atya és Vincés Család Nemzetközi irodájának koordinátora írtak leveleit, melyek tartalmát összefoglaljuk.

Amikor ünnepeltük vincés karizma születésének 400. évfordulóját, egyik kezdeményezés Páli Szt. Vince szíve ereklyének zaradlata volt.

Zarándoklat Szt. Vince szellemében és Ferenc pápa felhívására történt, hogy induljunk a világ egzisztenciális és anyagi peremeteire. Zarándoklat tavaly január 25-én Franciaországban Folleville-ben kezdődött és egész év során egész Franciaország területén folytatódott. Az ereklye jelen volt Vincés Család Szimpóziuma alatt Rómában 2017. október 12. és 15. között.

Ereklyét nagyon szívesen fogadtak az emberek, akik közösen imádkoztak és kértek Páli Szt. Vince közbenjárását. Sokan számos kegyelmekben és csodákban részesültek.

Ezeket a csodákat és kegyelmeket összeírtak, mint Jézus működésének jeleit, melyek Páli Szt. Vince közbenjárása által történtek.

A zarándoklat kezdetén, kb. egy évvel ezelőtt, született egy tervezet, hogy ereklye zarándoklatát folytatják az egész Európában és ha ilyen lesz az Isten akarata, más kontinenseken is. Ezt a zarándoklat folytatódik, amikor kezdjük vincés karizma ötödik századát.

Tervek szerint zarándoklatot koordinálni fog Vincés Család Nemzetközi Iroda Filadelfiából. Azért felveszi kapcsolatot minden felelőssel a Vincés Családért, tartományfőnökkel, tartományfőnöknővel minden európai országban, ahol jelen van Vincés Család. Segíteni fognak minden országnak és régiónak az ereklye zarándoklat szervezésében.

Joe Agostino CM atya – Vincés Család Nemzetközi Irodának koordinátora, melynek székhelye Filadelfiában van – készen áll minden ország látogatására, hogy találkozzon felelősökkel Vincés Családért, tartományfőnökökkel és tartományfőnöknőkkel, hogy segítsen a zarándoklat szervezésében és ossza meg tavaly Franciaországban szervezett zarándoklat és Vincés Család Szimpóziuma Rómában szerzett tapasztalatait, kegyelmeket és csodákat. Segíthet is zarándoklat vázlatát készíteni adott országban.

Megtanultuk azt, hogy más Szentek ereklyéinek zarándoklatai az igazi evangelizációs és hitet ébresztő eszköz. Zarándoklat segít megosztani vincés karizmánkat és lelkiségünket Vincés Családon kívül élő emberekkel. Lesz a megszentelt élethez való és a Vincés Család világi ágaihoz hivatások forrása.

Zarándoklatot nem kell korlátozni a közösségeinkhez és a Vincés Családhoz, hanem akár egyházmegye, akár egész ország híveit megérinthet. Tapasztalatunk az, hogy püspökök és papok nagyon nyitottak ilyen kezdeményezésekre.

Generális atya szeretné pedig megosztani a zarándoklat kapcsát azt a gondolatot, hogy ilyen alkalmak nagyon változtatnak emberi szívet, számos megtérésekhez vezetnek, megerősítik hitet és adnak kegyelmek és csodának jeleit. Reménykedik abban is, hogy a zarándoklat megújítja hitet ott, ahol elvilágosodás, materializmus és önzés károsítják keresztény gyökereket. Így nagyon sokat nyerhetünk.

Páli Szt. Vince szobra és ereklye adatai:

  • Méret: hosszúság – 200 cm, magasság – 62 cm. Szélesség – 80 cm
  • Súly: kb. 40 kg
  • Világítás: LED, 220V (hálózat) és 12V (akkumulátor)

 

Javasolt időpontok különböző országokban és régiókban:

 

2019.

Január – április: Egyesült királyság, Írország, Izland

Május – augusztus: Holland, Belgium, Luxemburg, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország

Szeptember – december: Ausztria, Németország, Svájc, Törökország, Görögország, Ciprus

 

2020.

Január – április: Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Bulgária

Május – június: Szlovákia, Csehország, Magyarország, Románia és Moldova

Július – december : Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország

 

2020.

Január – április: Libanon (Orient), Izrael, Szíria, Egyiptom

Május – augusztus: Ukrajna (Szt. Cirill és Metód), Fehéroroszország, Oroszország

 

Az adott cikk linkje: http://vincescsalad.hu/pali-szt-vince-szive-ereklyenek-europai-zarandoklata/