«

»

feb 21 2018

Bejegyzés nyomtatása

Megjelent „Találni Vincét 400” Nemzetközi Filmfesztivál logója

„Találni Vincét 400”

Nemzetközi Fesztivál és Verseny

Szent Vincének dedikálva

az irgalmasság globalizációjának kifejezésére

Castel Gandolfo, 2018. október 18-21.

Jelentkezési határidő: 2018. május 28.

„Találni Vincég 400” egy kezdeményezés 400. vincés jubileumának befejezésére. Az irgalmasság globalizációja egy kifejezés, mely többször visszatért évfordulónk során, lesz kifejezve kultúrán keresztül, mozin keresztül is. Született ötlet, hogy szervezzük igazi nemzetközi filmfesztivált Páli Szt. Vincéről és a szegények iránti szeretetéről. Annak az események, mely 2018. október 18. és 21. között szerveznek koordinátora Clarence Gilyard lesz, aki ismerős “Walker Texas Ranger” sorozatából és számos sikeres film miatt, melyek között leghíresebb a „Top Gun”.

A fesztivál célja, éleszteni kreativitást az irgalmasság globalizációja témájában. „Találni Vincét 400” meghívás arra, hogy mutassuk egy történetet és terjesszük az irgalmasság globalizációját művészeten keresztül új formában. Versenyben mindenki vehet részt, de bemutatás három szesszió témájában legyen, jelentkezést pedig legkésőbb 2018. május 28-ig be kell küldeni.

Első szesszió címe: „A reménység magjai”. 18 éves aluliak van tervezve. Akik akarnak ebben a szesszióban részt venni használhatják minden kreatív kifejezést (novella, vers, kép, szobor, zene, stb.), mely közvetlenül felhívja a szegények szolgálatára. Bizottság által kiválasztott művészeket meghívjuk fesztiválra és fizetjük nekik úti költséget Castel Gandolfóba.

Második szesszió azoknak szól, akik szeretnének színpadi előadást készíteni. Öt embernek fezetjük utazást Rómába és támogatjuk rövidfilm forgatókönyvét. Ezek a rövidfilmek lesznek bemutatva Castel Gandolfóban.

Harmadik szesszió szól rövidfilmről, vagy filmről a „Találni Vincét 400” témában. Bizottság kiválasztja filmeket, melyek inspirálnak a szegények szolgálatához és változtatnak szegénység elképzelését. Ezeket a filmeket bemutatják Castel Gandolfóban.

Kötelező téma, mely kapcsolja össze három szessziót a szegények szolgálata.

A bizottságban lesznek kompetens színészek. Tervben vannak is előadások, csoportos munka, rövidfilmek és hosszú filmek vetítései, zene és más művészetek bemutatása. Azon kívül alkalmat ad a találkozásra szerzőkkel.

Több részlet a részvételről facebook.com/FindingVince és

FV400 French flyer található.

Az adott cikk linkje: http://vincescsalad.hu/talalni-vincet-400-nemzetkozi-filmfesztival/